Jdi na obsah Jdi na menu

Život po covidu

11. 7. 2022

jump-in-milano.jpgPo delší odmlce jsem napsal nový článek z období února do června. Byl jsem hodně zaneprázdněn a neměl náladu něco psát.

V únoru jsme se připravovali na on-line soutěž v irském tanci. Účastnili se jí především děti a dospívající mládež. Soutěž se velmi povedla a tanečníci vybojovali několik postupů do vyšších kategorií. 

Má kamarádka Péťa konečně oslavila své narozeniny. Připravila velikou oslavu, kterou v minulém roce z důvodu covidu nemohla udělat. Moc jsme si to všichni užili včetně Péti. Později jsme se rozdělili do týmů a šli hrát bowling. No, můj výkon byl průměrný, ale dřív jsem byl na tom lépe. Důležité je, že byla zábava a nikomu nechyběl upřímný smích. 

Únor měl své magické datum 22. 2. 2022. V tento den se vzaly mé velmi dobré kamarádky. Byl jsem pozván na jejich oslavu svatby a jsem za to velmi vděčný. Holky jsem delší dobu neviděl a díky tomu jsem vnímal kolik lásky k sobě chovají. Mám radost, že jsou spolu šťastné a věřím že jim to vydrží i nadále. Lucinky mám vás rád.

Poslední únorový víkend jsem si užil prodloužený víkend na Lipně. Potřeboval jsem si odpočinout a zarelaxovat, což se splnilo. U Lipna jsem byl poprvé a mile mě překvapilo jak je to tam nádherné a velké. Splnilo se mi mé tajné přání. Kráčel jsem v korunách stromů na známé místní stezce. Ze shora byl velmi krásný výhled díky hezkému počasí. Určitě se tam jednou zase vrátím.

V březnu jsem se zaměřil na trénovaní nových tanců pro další sezónu. Začal jsem se připravovat na taneční soutěže a zkoušky, které mě letos čekají. Tréninky jsem si opět začal více užívat, protože po covidu jsou zítřky o trošku světlejší.

Krásné jarní dny mě vytáhly s přáteli na výlet. Navštívili jsme hrad Střekov u Ústí nad Labem. Byl tam nádherný výhled do krajiny. Víceméně z hradu je už zřícenina, ale mnoho věcí se tam dochovalo. Poté jsme dostali chuť na kávu a dortík, tak jsme přejeli do Teplic. Nachází se tam vyhlášená cukrárna Lagarto J&J. Moc jsme si tam pochutnali a pak se vydali zpět do Prahy.

V dubnu jsem se těšil na premiéry hned několika filmů. Jeden z nich byl poslední díl trilogie Fantastická zvířata a druhý pak český film Poslední závod. Oba filmy se mi povedlo zhlédnout v jeden den. Na Brumbálovi to bylo v pražském multikině a poté následoval přejezd do menšího kina v Řevnicích, kde to bylo naprosto obyčejné. Byl to moc pěkný zážitek v jeden den prožít takto výrazné rozdíly.

Blížily se velikonoční svátky a to pro mě znamenalo, že jsem opět pekl mazance. Udělalo mi to radost, protože se mi povedl mnohem lépe než před rokem. Dělal jsem dva kousky a oba byly výrazně vyšší a nadýchanější. Velikonce jsem slavil s mou rodinou a jeden mazanec jsem samozřejmě věnoval mamince.

Díky městskému kulturnímu centru v Příbrami jsme byli opět pozváni jako taneční hosté pro ples seniorů. Moc nás to potěšilo, protože starší lidé jsou vždy vděční diváci. Vystoupení jsme si natolik užili, že nás to motivovalo k večernímu tréninku v Praze, kam jsme mířili hned po této akci.

Poslední dubnovou sobotu jsem byl pozván na otevření cukrárny mých přátel. Vzal jsem ještě sebou kamarády a udělali jsme si hezký výlet. Pokud budete mít cestu do Prostřední Lhoty na Chotilsku, stavte se tam na vynikají dortíky a jiné sladké dobroty. Odtud jsme se vydali k bývylému mlýnu do Příčov a výlet jsme zakončili na krásném hradu Zvíkov. Na Zvíkově jsem byl naposledy jako malý kluk a je neuvěřitelné jak to tam stále moc krásné.

V polovině května vyvrcholila má příprava na taneční zkoušky grade exams v devátém stupni. Zkouška se konala v Mnichově kam jsem v noci na otočku vyrazil autobusem. Dopoledne jsem si udělal procházku v centru Mnichova a pak se pomalu vydal na místo konání. Vše se mi podařilo úspěšně složit a poté vyrazil zpět do Prahy.

Poslední víkend v květnu jsem letěl na soutěž do Milána, kde jsem byl na poslední soutěži před covidem. Bylo to až skoro symbolické se na toto místo vrátit. Na víkend vyšlo nádherné počasí a navštívil jsem stejná místa jako posledně. Nechyběla tak procházka kolem katedrály a hradu. Podařilo se vidět ale i místa, kde jsem minule nebyl. Například jsem objevil nakonci parku za hradem oblouk. Místo mě vybízelo k tomu, abych si tam udělal taneční fotky ve výskoku. Nasledující den mě čekala soutěž, kde jsem si užil místní atmosféru. Po soutěži jsem šel zaslouženě na pizzu a vynikající tiramisu. V pondělí už na mě čekal zpáteční let do Prahy.

Nemohl jsem se dočkat začátku června, jelikož jsem měl zarezervované vstupenky na koncert norské zpěvačky Sigrid. Koncert se konal v pražškém klubu Roxy a bylo to boží. Na úvod zazpíval předskodkan Thomas Headon, který byl na pódiu zhruba 40 minut. Po něm přesně v devět hodin odstartovala písní “It gets dark” Sigrid svůj hodinový koncert. Mimo jiné zmínila, že jsme skvělí obecenstvo a že dostává od nás zpět hodně energie. Moc to nečekala a pak se upřímností rozplakala. Sigrid byla čistá a prostá, nehrála si na celbritu a každou píseň čistě odzpívala.

Blížil se také pomalu závěr tanečního školního roku. Připravovali jsme se na dvou akcích propagující volnočasové aktivity. Jedna z nich se konala v sokole na Vinohradech, kam jsme byli pozváni už podruhé. Akce se vyvedla a dětičky měly zájem o irské tance. Druhá akce, kde jsme byli také podruhé zváni byla Vítání prázdnin od DDM Prahy 2. Pravidelně tam učíme dvakrát v týdnu naše nové generace tanečníků. Diváci byli úžasní a vytvořili krásnou atmosféru. Věříme, že se můžeme v září těšit na nové a nadšené dětské tanečníky.

Závěr měsíce patří svatbě našeho dvorního fotografa, který pravidelně fotí naše taneční akce a občas s námi jede i na vystoupení. Svatba se konala v krásném kostele na Kladně. Později jsme se přesunuli na svatební oslavu, kde jsme zatančili naše nové choreografie k této příležitosti. Byla to nádherrna svatba včetně oslavy, tímto děkuji za pozvání.

Následně jsme s taneční partou odjeli na soutěž do Mnichova, kde jsme měli zajištěné úžasné ubytování se snídaní. Zdejší akce má vždy báječnou a bohatou atmosféru. Vysoutěžili jsme si tam krásná umístění a s nadšeností se vraceli domů. Byl to náročný, ale za to nádherný víkend. Těším se už na letní odpočinek, ale o tom zase příště.

Pokud se vám do něčeho nechce, přijměte to. Je naprosto v pořádku občas nic nedělat. Například psát články…. :-)

POSELSTVÍ MAGICKÉ KOSTKY NA ČERVENEC 2022

Fotky z tohoto období najdete tady.

Mějte se moc fajn.

P ;-)