Jdi na obsah Jdi na menu

Starý a nový rok

7. 2. 2022

sladke.jpgListopad u mě začal kvalifikací v irském tanci na mistrovství světa v Mnichově. Bohužel můj zdravotní stav mi neumožnil trénovat na plný výkon. Zlepšení přišlo čtrnáct dní před samotnou soutěží. Tušil jsem, že na postup to stačit nebude, ale pro mě byla důležitá hlavně  samotná účast a získání dalších tanečních zkušeností. I přes trápení jsem si mou druhou kvalifikaci po více než dvou letech užil. Zjistil jsem, že bodově jsem na tom byl mnohem lépe než na té první v Miláně. 

Po kvalifikaci jsem se pomalu, ale jistě věnoval vánočním přípravám. Shromažďoval jsem materiály na adventní věnec a hledal recepty na vánočku. Mimo jiné jsem taky upekl mou první bábovku, která byla celá čokokoládová. Udělalo mi to velikou radost, protože všem moc chutnala. S přáteli jsem měl možnost navštívit divadlo Kalich, kde jsme byli na činohře Splašené nůžky. Moc jsme si to všichni užili a mohu jí určitě všem doporučit k návštěvě, protože o smích nebyla nouze.

V prosinci jsem navštívil muzeum betlémů na Karlštejně, pamatuji si, že jsem tam už byl jako malý kluk, kdy mě tam vzala mamka s její třídou MŠ, kterou učila. Bylo moc potěšující si zavzpomínat na dětství. Cestou domů byla ještě zastávka v místní restauraci na teplé polévce.

Blížil se také čas posledních tréninků v roce 2021. K Vánocům jsem od tanečníků dostal české pivo, které je vyrobené na stejný způsob irského piva Guinness, bylo vynikající. Dále jsem v dárkové tašce našel návod a úkol jak upéct perníčky ze šablony, kterou mi žáci věnovali. Moc jsem si tento originální dárek užil. Pečení jsem rovnou spojil s výrobou vánočky, kterou jsem dělal opravdu velmi poctivě a dodržoval všechna kynutí. No musím se přiznat, že jsem byl na sebe hrdý, protože se povedla a nejenom mně chutnala.

Vánoční čas trávím s mamkou a bráchou, kdy si ke štědrovečerní večeři dáváme tentokrát bramborový salát s kaprem bez řízků. Pod stromeček jsme si nadělili samé praktické dárky a pozdě večer jsem se tradičně vydal na půlnoční mši u nás v Dobříši, která byla moc krásná. Konečně to byla ta pravá dlouhá mše plná koled a hezkého pocitu z Vánoc bez omezeních. Závěr roku slavím s přáteli, hráli jsme deskové hry, povídali si a popíjeli dobrý alkohol.

Vítání nového roku 2022 bylo veselejší, jelikož jsem tušil, že bude lepší než ten předchozí už podle výkladu karet a energií. Co se pečení týče, tak jsem si v lednu dával trochu pauzu, protože jsem se nadlábnul přes vánoce až až. Jenomže nás ale čekala v druhé polovině ledna výprava, tak mi to nedalo a upekl jsem oříškovou bábovku na dobití baterek při cestě. Šli jsme pěšky do Dobříše do pivovaru v Podlesí u Příbrami. Probíhaly tam zabijačkové hody a to jídlo bylo tak vynikající, že jsem si musel dát dvě porce. Závěrem měsíce jsme na trénincích opakovali všechny tance, které se tanečníci naučili v prvním pololetí. Díky mé kolegyni jsem se mohl účastnit workshopu taneční techniky PBT, která pomáhá tanečníkům v jejich zdokonalení. Školení bylo pro mě velmi inspirující a udělalo mi radost, že jsem se mohl opět něco nového naučit.

Jedny dveře se zavřou a druhé se zase otevřou, tak je to i se starým a novým rokem. Někdy je zkrátka dobré netlačit na pilu a nechat vše volně plynout, protože všechno má své správné načasování.

POSELSTVÍ MAGICKÉ KOSTKY NA ÚNOR 2022

Fotky z tohoto období najdete tady.

Mějte se moc fajn.

P ;-)