Jdi na obsah Jdi na menu

Stále se něco děje

31. 5. 2019

setdancing-weekend-2019-i.jpgDuben začínám po dlouhé době netradičně, jelikož první sobota v měsíci patří soutěži irského tance v Bratislavě, takže jsem musel vynechat závod o lívanec. Poprvé jsem tančil v kategorii nejvyšší úrovně. Byl jsem z toho trochu nervózní, ale zároveň jsem se moc těšil. Motivací pro mě bylo, abych si tuto premiéru užil, a to se také stalo. I když jsem v této kategorii nestál na stupních vítězů, se svým výsledkem jsem byl spokojen a díky tomu vím, co mám do dalších soutěží pilovat. Startoval jsem ještě v nižších kategoriích, kde jsem získal hezká umístění a soutěž si celkově moc užil. Velkou radost nám udělalo vítězství v kategorii týmového tance. Po prvním soutěžním dni celá naše taneční banda vyrazila na společnou večeři a připili jsme si na naše výsledky. Druhý den byly na programu děti. S Terezkou jsme jim hodně pomáhali a snažili se být velkou oporou. Děvčata se moc krásně umístila a vyhrála postupy do dalších kategorií a poprvé na soutěži byl také Fanda, který získal svůj první pohárek za první místo a získal tak postup do vyšší kategorie. Po náročném víkendu jsme se v neděli vrátili do Prahy okolo deváté večer. Doma jsem se pochlubil Kájovi, hezky jsme si popovídali, jak jsme se měli a pak jsme usnuli u seriálu.

Další víkend jsme měli rodinný. V sobotu jsem byl za maminkou, potřebovali jsme probrat mnoho témat, jelikož jsme se skoro měsíc neviděli. Chtěli jsme jít i původně na procházku, ale počasí nám nepřálo. K večeru jsem odjel zpět do Prahy a šli jsme koupit ještě nějaké dodatečné dárečky na neděli pro Kájovu maminku a jeho neteře. Stihli jsme zajít i do kina na fantasy komedii Shazam, u které jsme se dost nasmáli. Druhý den jsme hned vyrazili za Káji maminkou a zahájili jsme tam menší oslavu narozenin. Maminka a jedna z neteří měli narozeniny, takže nemohla chybět osobní gratulace a dárky. Užili jsme si krásné odpoledne u deskových her, nechyběl hlasitý smích a zábavná atmosféra a tím jsme krásně uzavřeli další dubnový týden. Další týden následovali velikonoční svátky, na které jsme se moc těšili. Už jsme necelé dva měsíce před nimi měli naplánované, že je budeme trávit se známými na Mělníku. Chystala se totiž kachna s knedlíky a zelím a to samozřejmě nejde odmítnout. To bylo vlastně hned v sobotu a další den bylo naplánované grilování a příjezd dalších hostů. Vyšlo moc krásné počasí, tak jsme si venku hráli i s malým prďolou od Pavli. Později jsme pak hráli Activity, u kterých jsme byli velmi kreativní hlavně v kreslení a pantomimě. Večer jsme si povídali a druhý den jsme se chystali na odjezd domů.

Po velikonocích ani na tréninku neotálím, jelikož trénuji na další soutěž, která bude v červnu v Praze. Týden byl pro mě krátký, protože v pondělí bylo státní volno a v pátek jsem měl dovolenou, z důvodu, že se konal další ročník Irského setového víkendu v Praze. Jelikož pořadatelem byla Kopýtka, tak jsem pomáhal všechny tři dny s ještě dalšími kamarády tanečníky. I přesto, že tento víkend bývá pracovně náročný, zatančil jsem si pár tanců při večerních ceilí. V sobotu odpoledne proběhla prohlídka emauzského opatství, v jehož sále se taneční víkend pořádal. Tento ročník byla pozvána irská kapela Swallow's Tail Ceili Band, která má pět členů a hráli naprosto famózně. Na večerní tancovačku se přišel podívat i Kája. Sice jsme spolu netancovali, ale za to jsme měli chvíli pro sebe a popřáli si k prvnímu výročí našeho vztahu, které jsme oslavili v novém týdnu vynikající večeří. O půlnoci se konala tradiční session, u které se společně hrálo, zpívalo, pilo a samozřejmě tančilo. Neděle začala poslední tancovačkou, po ní jsme se všichni rozloučili s kapelou, která odpoledne letěla domů. Po ní ještě byla poslední část, a to v podobě workshopu. Pomalu jsme už balili věci a loučili se s hosty od nás i ze zahraničí. Večer ještě byla večeře na rozloučenou v Potrefené Huse jako každý rok. Bylo to milé a příjemné zakončení týdne i celého
měsíce.

I když se někdy zdá, že toho máte naplánovaného moc, vždy to lze zvládnout, když je to správně rozvržené a když zkrátka nemůžete, tak přidejte víc.

Pár fotek z událostí výše zmíněných naleznete ZDE NA ODKAZU

Mějte se moc fajn.

P.