Jdi na obsah Jdi na menu

Pohádkově nabitý červen

19. 8. 2018

uvodni-ruze.jpgTentokrát mi do termínu na lívancový běh nic nevkročilo a já mohl opět být první červnovou sobotu na startu. Jelikož jsem o květnový závod přišel, musel jsem více zabrat v běhu, abych si udržel umístění v celkovém pořadí. Podařilo se mi ve finiši zabojovat a uběhnout tak svůj první letošní rekord. Díky tomu dopadlo bodování ve výsledku nad mé očekávání. Měl jsem ze sebe velikou radost, takže lívanec byl opravdu zasloužený. Téhož dne se konala rozlučka mé kamarádky Teri. Říkám jí Teri spisovatelka, protože napsala trilogii fantazy knih Erilian. Známe se už několik let díky irským tancům a bylo mi ctí být pozvaný na její svatbu. Byla to pořádná švanda. Teri dostala hned několik úkolů, které během večera musela zvládnout. Pak jsme ještě do rána tancovali, povídali si a zakončili snídaní v pekařství.

Následující víkend jsme byli s Kájou v Mělníku, kde jsem poznal jeho nejlepší přátele, Jirku a Pavlínku. Na uvítanou jsme dostali buchtičky s krémem a bylo to moc vynikající. Druhý den jsme hráli hry a také jsme se věnovali jejich malému synkovi. Na oběd se chystala kachna s knedlíky a zelím, což se plánovalo už několik týdnů předem. Večer jsme zahájili duelem pár proti páru u hry Krycí jména. Přiznám se tedy, že jsme prohráli, ale užili jsme si u toho mnoho zábavy. V neděli odpoledne, než jsme jeli domů, nás svezl Jirka do Vraňan, kde jsme nakoupili košík jahod. Po návratu domů začal Kája zadělávat na koláč a téhož večera jsem neodolal a dva kousky snědl. :-)

V dalším týdnu mě čekalo závěrečné vystoupení Kopýtek. Poslední tréninky byly velmi náročné, protože pro všechny tanečníky je důležité, aby se jim jejich předvedený výkon povedl. Mým svěřencům se choreografie moc povedla a měli ze sebe radost. Po divadelní části následovala tancovačka, kde si mohli diváci s námi vyzkoušet jednoduché tance. Po skončení jsme jako správná parta zašli ještě na pivo a poté jsme se odebrali do svých domovů. Druhý den jsme s Kájou jeli navštívit jeho milou maminku a jeho dvě úžasné neteře. Bylo to moc krásné odpoledne. K obědu jsme ugrilovali maso a odpoledne jsme blbli s holkama na zahrádce a koupali se v bazénu. V neděli byl velký den pro Teri, jelikož se vdávala. Bylo to nádherné od obřadu až po oslavu. S Kopýtky jsme tam předvedli pár tanečních čísel. Vrcholem byla polka, kterou s námi Teri a Michal nacvičovali pro svatebčany. Zvládnuli jsme to pěkně a všem se to moc líbilo. Pak už se jen slavilo a tančilo.

Aby těch svateb v červnu nebylo málo, konalo se také rozloučení se svobodou naší trenérky Terky. Začali jsme v irské hospodě a následně se šlo na karaoke. Při výběru písní ze seznamu jste museli pípnout na kód písně snímačem a připadali jste si jak v tescu u pokladny, ale systém to byl propracovaný. Moc jsme se u písní nasmáli, napípali jsme si lidovky a dokonce jsme zpívali Orinoco Flow od Enyi. Nemohli jsme vynechat diskotéku ve Futuru, kde to má Terka ráda. Ten večer měl rozlučku i její milý Ondra, takže se nenápadně k ránu spojily rozlučky dohromady a bylo to moc krásné. Jelikož už bylo světlo kolem páté ranní, rozhodli jsme se vyrazit na Karlův most a projít si ho bez turistů. Pak jsme se rozloučili a vydali se každý svou cestou domů.

Poslední červnový týden jsem se věnoval mému stěhování, jelikož mi končila smlouva ve starém pronájmu. Terka s Ondrou mi pomohli přestěhovat poslední větší věci ke Kájovi. V sobotu Terka s Ondrou svůj vztah zpečetili manželstvím v kostele, kde si před Bohem řekli ANO. Dále se pokračovalo na svatební oslavu, kde samozřejmě nemohly chybět tance všeho druhu. Pro novomanžele jsme si připravili taneční překvapení. A to jednu z našich starších choreografií, kterou mají rádi. V půl druhé ráno odcházím za úplňku domů s úsměvem na rtech a šťastný díky tomuto krásnému svatebnímu dni.  

Celý červen mi přišel jako v pohádce. Odehrálo se v něm spoustu příběhů se šťastným koncem. Takže věřte na pohádky, protože když věříte, všechno vždycky dobře dopadne.

Pár fotek z události výše zmíněných naleznete ZDE NA ODKAZU

Mějte se moc fajn.

P ;-)