Jdi na obsah Jdi na menu

Podzim začíná

31. 10. 2018

kastany-pri-prochazce.jpgZačátek září mi začal velmi kulturně. Byli jsme s Kájou a jeho maminkou na divadelním představení „Můj báječný rozvod“, kde hraje hlavní roli ve one woman show Eliška Balzerová. Hra byla, i přes smutné zážitky hlavní hrdinky, velmi vtipná s krásným a nečekaným koncem. Tuto hru, která možná může i někomu připomenout jeho vlastní život, mohu jen vřele doporučit.

Jako obvykle jsem také nevynechal závod o lívanec, který oproti tomu minulému proběhl za příjemných podmínek. A hlavně to důležité, koupil jsem si na běh nové a pohodlné běžecké boty, které téměř běhají sami. Závod jsem si moc užil. Potkal jsem se tam i se známými a společně jsme se po závodě vyfotili. Atmosféra byla jako vždy úžasná. Aforismus od Sri Chinmoye pro tento běh zněl "Zbytečně se nepodceňuj. Druzí to za tebe udělají mnohem lépe, než bys kdy dokázal ty sám." Po zaslouženém lívanci jsem odešel s úsměvem na rtech, natěšen na další závod konající se v říjnu.

Další týden na nás čekal nový taneční školní rok a k tomu úžasná zpráva. Naše Terka udělala trenérské zkoušky pro irské tance, vedené komisí v irském Dublinu. Díky tomuto titulu se můžeme účastnit mezinárodních soutěží po Evropě, a dokonce i po světě. Takže nová sezóna bude hlavně o přípravách na evropské soutěže. Na poslední soutěži jsem byl před dvěma lety v Mnichově. Nemohu se dočkat až vytáhnu ze skříně můj nový soutěžní kostým, který jsem si nechal ušít ve firmě, která vyrábí kostýmy pro pořad "StarDance …když hvězdy tančí". Snad mi to přinese štěstí, stejně jako soutěžícím ve zmíněném pořadu.

V polovině měsíce jsem také navštívil maminku, abychom si našli čas na naší tradiční podzimní procházku, která byla moc hezká. Nasbírali jsme cestou i pár kaštanů. Cestou jsme objevili novou venkovní posilovnu, tak jsem si zavzpomínal na staré dobré gymnastické časy.

Druhý den jsme s kamarádkou Luckou jeli na domluvené fantasy focení. Jednou, při procházce Vyšehradem, která byla vedena průvodcem na téma bájné bytosti Prahy, dostala nápad na vytvoření fantasy fotek s elfí tématikou. Minulé Vánoce jsem od ní dostal elfí uši, které jsme pak použili právě pro toto focení.  Sice od nápadu uplynul skoro rok, ale výsledek stál za to. Focení byla velká legrace, už jen proto, že jsem měl namalované oči a dělal u toho různé srandičky. Pár fotek přidávám i do galerie ke článku, tak se můžete podívat. Za fotografie patří velký dík Markét, která by už mohla být i profi fotograf.

Hned po focení jsme odpoledne vyrazili s Kopýtky na expozici Keltové, která je umístěna v Nové budově Národního muzea na Václavském náměstí. Jelikož Keltové jsou hodně spjatí s irskou kulturou, která je provázaná i do té české, tak jsme si takovou událost nemohli nechat ujít. Výstava byla zaměřena hlavně na významné stavby opid v Česku a také na nález vzácných artefaktů. Pokud jste na výstavě nebyli a zajímalo by vás to, tak určitě neváhejte výstavu navštívit. Po této akci jsme s Kopýtky vyrazili do hospody na pár piv, kde jsme si sdělili zážitky a poté se rozprchli do svých domovů.

V dalším týdnu jsem upekl jablečný štrůdl a věnoval se také četbě knih. Toho víkendu proběhlo vinobraní v Grébovce, kde na programu byla i naše taneční děvčata z DDM. Vystoupila hned na začátku zahajovacího programu. Jako úvodní číslo sklidilo vystoupení velký obdiv. Poté jsme se rozpustili a já se procházel s kamarádkou po parku, koukali jsme, co se kde nabízí a hezky jsme si popovídali. Později toho dne jsme pak ještě vyrazili s Kájou do kina, kde jsme se báječně pobavili u komedie „Po čem muži touží“.

Poslední zářijový prodloužený víkend nám s Kájou začal kulturně, a to na muzikálu Sestra v akci. Děj je stejný jako u prvního filmového dílu. Nezní zde však písně ze zmíněného snímku, ale úplně nové, v českém znění. Muzikál je velmi líbivý a vtipný a umělci se dočkali potlesku ve stoje. Další dny jsme jen odpočívali u filmů, her a knížek.

Přeji vám hodně sil a zdraví do nadcházející podzimní sezóny.  Ať se vám daří a nezapomínejte žít každý okamžik naplno.

Pár fotek z událostí výše zmíněných naleznete ZDE NA ODKAZU

Mějte se moc fajn.

P ;-)