Jdi na obsah Jdi na menu

Opět v novém roce

26. 2. 2019

muzeum-alchymie-viii.jpgV lednu začal běh ve Stromovce po velmi vydatném dešti, ale štěstím bylo, že nemrzlo a trať tak neklouzala. Běh jsem měl velmi zdařilý, přestože jsem vůbec neměl žádnou motivaci vylézt z postele. Své dvě míle s úsměvem jsem doběh ve svém klasickém čase pod třináct minut. Poté jsem si už vychutnal jen teplý čaj s lívancem.

V tentýž den se také pořádala novoroční tancovačka pro příznivce irského tance. Do Emauzského opatství zavítalo mnoho tanečníků a užili si tak v doprovodu živé kapely několik tanců, které zvládl i ten, kdo ještě irské tance nezkusil. Po vydařené akci jsme zašli na jídlo a sdíleli si zážitky z této akce. Už se nemohu dočkat další tancovačky v březnu, na počest irského svátku svatého Patrika, na kterou vás srdečně zvu. Akce se bude konat 17.3.2019 v divadelním sále Emauzy, od 18:30 hodin.

V dalším týdnu už nám začaly první tréninky v novém roce. Dokončili jsme nové kroky tanců, abychom byli připraveni na jarní soutěžní sezónu.

V sobotu jsem se vydal s naším klubem alchymistů do muzea Speculum Alchemiae v Haštalské ulici.  Byla to úžasná výprava za Rudolfem II. do 16. století, kdy se v tajné dílně vyráběl elixír věčného mládí, kámen mudrců a neušlechtilé kovy zde měnili ve zlato. Dům patří k jednomu z nejstarších v Praze a byl zapsán do světového dědictví UNESCO. Díky rekonstrukci před pár lety zde byly nalezeny další místnosti, kde se našla spousta vzácností. Pokud vás téma tajemné Prahy zajímá, tak neváhejte muzeum navštívit. Můžete si právě tady koupit zmíněný elixír věčného mládí, který je vyroben z dochovaných záznamů od Rudolfa II.

V druhé polovině ledna po celém území české krajiny pěkně sněžilo. Škoda, že to bylo tak pozdě a nepřišlo to o něco dříve před Vánocemi. Ty sněhové jsem už tak deset let, možná i více, nezažil. Takže jsem další víkend jel navštívit maminku, protože máme rádi procházky zasněženou krajinou v okolí Dobříše.

K závěru měsíce se věnuji odpočinku a trávením společného času s Kájou.

I když nám venku poslední týdny mrzlo a bylo tuho, zahřejte se hlavně uvnitř pozitivním myšlením, aby vás neopouštěla dobrá nálada s úsměvem.

Pár fotek z událostí výše zmíněných naleznete ZDE NA ODKAZU

Mějte se moc fajn.

P.