Jdi na obsah Jdi na menu

Nové začátky

21. 1. 2018

patecni-session-i.jpgZávěr minulého roku jsem prožil v klidném duchu s mými nejbližšími. Což je má maminka. A bylo opravdu co slavit, protože mamka je narozená právě na Nový rok. Moc jsme si to užili, protože jsem doma na Silvestra nebyl již několik let. Připravili jsme občerstvení a poté jsme se dívali na televizi. Když nás to zrovna nebavilo, tak jsme si povídali. O půlnoci jsme si připili na zdraví a sledovali ohňostroj. Poté jsme ulehli do říše snů.

První lednový týden se nesl v duchu nových výzev v práci i v tanci. Všechno jsem však zvládl s nadhledem a úsměvem na tváři. Na pátek jsem dostal pozvání na session do Whisky&Kilt. Váhal jsem dlouho, jestli se mám stavit. Po delším rozhodování jsem si ale řekl, že si vyhodím z kopýtka. Když jsem dorazil na místo, zprvu jsem byl zaražen. Bar byl narvaný k prasknutí a nebylo si kde sednout, natož se hnout, ale krásné irské melodie mě tak naladily na místní atmosféru, že jsem zůstal do půlnoci. Ochutnal jsem pár skleniček whisky a jednoho Guinnesse. Bylo mi krásně, jako bych byl na pár hodin v Irsku.

Následující den se opět nesl v irském duchu. Ale ještě předtím jsem si stihnul ráno zaběhat letošní první lívancový závod (viz článek Lívancový běh). Po páteční pařbě se mi nevstávalo lehce, ale přesto jsem nemohl porušit své motivační přání uběhnout celou letošní sérii závodů. Počasí bylo příjemné, nebyla zima a běžci byli příjemně naladěni. A závod začal opět aforismem od Sri Chinmoye - "Laskavost je jako sníh. Vše, co pokryje, zkrásní." Poté zazněl výstřel a už se jen běželo. Závod se mi povedlo doběhnout v mém standardním čase a opět to ve mně probudilo úsměv. Poté mě čekal rychlý přesun domů a odtud s nadšením rychle na naší akci novoročního ceili, kterou pořádáme jako uvítání irských zábav a kultury v novém roce. K tanci a poslechu nám hrála kapela Rookery Ceili Band. Dorazilo necelých 60 tanečních nadšenců a všichni byli spokojeni a bavili se. Tento rok jsem nejen tančil, ale i dokumentoval na fotoaparát, abychom měli z tohoto dne nějakou památku. V krátkých přestávkách byla možnost občerstvit se čajem a pečenými sladkostmi. Tuto událost považuji za povedenou. Nemohu se dočkat další taneční akce v březnu, která nás čeká přímo na počest irského svátku Svatého Patrika.

Do nového roku si předsevzetí moc nedávám, ale spíše mám přání. A pokaždé si přeji to stejné. Aby můj další rok byl plný ZDRAVÍ, LÁSKY, NADĚJE A ŠTĚSTÍ. Protože si myslím, že tyto aspekty jsou pro jakéhokoliv člověka na světě důležité.

Přeji vám, ať tento rok prožijete v radosti a s úsměvem na tváři, protože ten je důležitý.

Pár fotek z událostí výše naleznete ZDE NA ODKAZU

Mějte se moc fajn.

P ;-)