Jdi na obsah Jdi na menu

Nová naděje

10. 5. 2021

blatna-ii.jpgBřezen mi začal menšími jarními prázdninami  v rámci tréninků, které trvaly čtrnáct dní. Nebylo to jen o volnu samozřejmě, ale hlavně o vymyšlení nového tréninkového plánu pro druhé pololetí s ostatními lektory, se zaměřením na zvýšenou efektivitu lekcí, aby měly na tanečníky pozitivní účinek. V druhé polovině března jsme zahájili druhé online taneční pololetí s novým programem, který myslím tanečníky velmi potěšil.

Svůj volný čas si krátím domácím cvičením jógy, posilováním, strečinkem a venkovním během. Za hezkého počasí se vydávám i na krátké procházky do přírody a začínám vítat krásné energie jara. Díky většímu teplu, které venku začalo, chodím ven stepovat na taneční desku. Natáčel jsem nová videa a byl moc vděčný za kreativní nápady, které mě zrovna v tu dobu inspirovaly na instagramu. Mimo jiné také vylepšuji svoje pečící dovednosti a zkoušel jsem už třetí recept pečeného cheesecaku. Myslím, že tentokrát už je to ten správný. Mamce i přátelům moc chutnal, takže se tím recept osvědčil.

S mamkou jsme pomalu plánovali ke konci března Velikonoce a letos více než kdy jindy také tradiční velikonoční jídla. Mamka se rozhodla pro nádivku a já pro můj první mazanec. Nebál jsem se a hrdě jsem se toho ujal. Našel jsem si recept na blogu, kde jsem našel právě i ten recept na cheesecake. První dubnový den vyšel na zelený čtvrtek. Pamatuji si, že bylo moc hezky a ten den svítilo sluníčko. Sešli jsme se k večeru s přáteli a poseděli na zahradě. Vzpomínali jsme na vtipné středoškolské časy. Další den jsem začal s přípravou mazance. Vše se mi povedlo, až tedy na závěrečné hnětení těsta, které mi přišlo stále lepivé, pak jsem už neměl sílu, tak jsem ho nechal kynout. Zvláštní bylo, že po nakynutí se už nelepilo a nebylo tak mazlavé, prostě asi musím víc věřit receptům. V troubě se mi sice trochu rozjel, ale i tak jsem byl s výsledkem spokojen a maminka s bráchou si mazanec nemohli vynachválit. Brácha si vzal dokonce kus domů pro sebe. V neděli jsme měli maminčinu nádivku a byla vynikající, moc se jí povedla.

V druhé polovině dubna jsem chystal přípravu na další věštící natáčení. Tentokrát jsem do třetí sady výkladu objednal andělské karty s ilustracemi od Míši Maškové. Vypadají naprosto fantasticky. Natáčení dopadlo dobře, zkoušeli jsme i nějaké nové efekty, na výsledek se můžete podívat níže.

Poslední dubnový víkend jsme vyrazili s přáteli na výlet do Blatné. Nachází se tam zámecký park, kde žijí daňci. Při zakoupení vstupenek jsme dostali krmení pro daňky, takže díky tomu jsme měli krásný zážitek. Byla to moc krásná podívaná, když si daňci z naší dlaně zobou dobroty. Hned na okraji parku je také místo, kde jsou pávi, které jsme navštívili až ke konci, a ty se teda uměli předvádět. Roztahovali svá dlouhá a nádherná peří do velikého vějíře. Výlet jsme zakončili návštěvou místního kostela, kde jsme zapálili svíčky. Závěr dubna patřil svátku čarodějnic Beltain, kdy jsme s přáteli opékali buřty a dělali rituál na to, čeho se chceme zbavit a co si naopak přejeme.

Nové začátky přicházejí, tak jim otevřete náruč dokořán, protože díky nim můžete zdárně dojít do svého cíle.

VIDEO VÝKLAD NA KVĚTEN

Fotky z tohoto období najdete tady

Mějte se moc fajn.

P ;-)