Jdi na obsah Jdi na menu

Lívancový běh

5. 12. 2017

l-viii.jpgLetos na podzim jsem obnovil tradici sériového závodu ve Stromovce. Lívancový běh probíhá každou první sobotu v měsíci. Pokaždé se běží stejná trasa po celý rok a výsledky se pak sčítají do celkového souhrnu. Ještě se mi zatím nepovedlo vydržet a jít pravidelně každý závod v měsíci. Nevím proč, ale druhá polovina roku je u mě ve znamení výzev a motivací. Tak jsem si tam přidal i nově tento plán, že se pokusím překonat sám sebe, a pokud to čas a zdraví dovolí, přál bych si zúčastnit se každého závodu do konce příštího roku.

První listopadovou sobotu mě tedy čekal druhý letošní závod. Oproti minulému běhu v říjnu, kdy pršelo, svítilo tentokrát sluníčko, ale zároveň byla Stromovka zahalena do ranní mlhy. Bylo to nádherné a mělo to krásnou atmosféru. Po příchodu jsem si tradičně uschoval své věci a zaplatil dobrovolnou registraci. Každý závod začíná motivačním aforismem od Sri Chinmoyho, což byl indicko-americký myslitel a duchovní učitel, na jehož počest se právě tento maraton běhá. Aforismus zněl: "Zdrojem mého úspěchu je odhodlání mé mysli."

Na tomto závodu mě těší hlavně to, že není důležité vyhrát, ale že je to běh o radosti a překonání sebe samotného - uběhnout 2,5 míle s úsměvem, jak tvrdí autoři této akce. A opravdu tomu vždy tak je. Po odstartování závodu jsem si jako vždy našel své tempo. Tento den se mi běželo naprosto nádherně a já už při prvním kole věděl, že zvládnu i druhé kolo zakončené cílem.

A teď k tomu nejhlavnějšímu, proč je tento závod nazýván "Lívancový běh"? Protože na každého běžce čeká v cíli teplý lívanec - motivace, popohánějící účastníky k cíli. Obdivuji práci pořadatelů, kteří si dělají práci s tím, aby vždy zbyl lívanec opravdu pro každého. Velkým plusem je, že v zimních dnech podávají také teplý čaj, který každý závodník v cíli při nepříznivém počasí uvítá. Nemohu se dočkat dalšího závodu a pevně věřím, že to bude opět úžasné. A těším se samozřejmě na lívanec. Je to taková vděčná odměna za to překonání.

Mějte se fajn a nezapomínejte dělat jakýkoliv zdravý pohyb pro své tělo, protože to prospěje nejen vašemu tělu, ale i mysli.

Od pořadatelů této akce se můžete podívat na fotky ZDE V ODKAZU

P ;-)