Jdi na obsah Jdi na menu

Doteky tepla na duši

25. 11. 2018

varnsdorf-v.jpgPrvní říjnovou sobotu za slunného rána vyrážím do Stromovky za další sérií závodů o lívanec. Bylo opravdu nádherně, ale teplotně kolem sedmi stupňů. Takže jsem hned po registraci zahříval své tělo, abych se připravil na běh. Po startu jsem opět začal svým rychlým tempem, ale bohužel byla taková zima, že mi svaly tuhly i za běhu, takže jsem chvilkami zpomaloval. Ale i tak jsem to nevzdal a celý závod doběhl až do konce. Ale pro příště vím, že už poběžím v mém termoprádle. Závod jsem si i tak užil a teplý čaj s lívancem mě po doběhnutí zahřál.

Cestou domů mi to nedalo a ještě jsem se stavil v Donuterii a vzal snídani pro Káju. Zbytek víkendu byl jenom pro nás ve znamení odpočinku a nic nedělání. Odpoledne jsme s Kájou vyrazili do kina na nový film Venom od Marvela. Moc se nám to líbilo, byla tam zajímavá zápletka a těšíme se, až vyrazíme na další film od tohoto tvůrce.

V novém týdnu jsou tréninky ve znamení příprav na vánoční soutěž v Bratislavě, která se už nepřetržitě blíží. Ale i tak se snažím si tanec hlavně užívat, než se stresovat nad tím co bude. Ten týden se také konal další ročník Signal festivalu. S Kájou jsme prošli světelná představení od Žižkova, Vinohrad až po Náměstí Míru. Druhý den jsem odjel k mamince na Dobříš, abych se ostříhal. V sobotu mě čekalo vystoupení s Kopýtky na česko-irské svatbě mé kamarádky v Nymburku. Byli jsme šťastní, že diváci vytvořili příjemnou atmosféru a neskrývali svůj obdiv z našich výkonů. Po vystoupení se vracíme zpět domů naplněni pozitivními dojmy.

V dalším týdnu jsme navštívili kolegu Káji, Pepu. Jeli jsme do Kladna autobusem, cesta byla velmi rychlá a trvala ani ne půl hodinky. Bylo to příjemné shledání a poznal jsem i Pepy manželku Věrku s jejich malou dcerkou. Odpoledne jsme vyrazili na sportovní hřiště, kde měli trampolíny všeho druhu.  Samozřejmě mi to nedalo a já si hned zavzpomínal na staré gymnastické časy a zaskákal si pár akrobatických prvků. Po návratu jsme se společně navečeřeli a následně nám Pepík s Věrkou promítli fotky z dovolené z Malajsie. V pozdních hodinách jsme se vrátili domů do Prahy. Druhý den jsme se večer ještě sešli s našimi přáteli Jindrou a Lukášem na pár piv v hospodě.

Lukáše a Jindru jsme v novém týdnů pozvali na večeři. Kája uvařil rajskou omáčku s kuličkami z mletého masa. Já jsem upekl jako dezert štrůdl. Večer jsme si užili a zahráli i deskovku. Už jsem se však nemohl dočkat víkendu, protože mě čekala návštěva Varnsdorfu. Kája mě jel představit jeho sourozencům, bratrovi a sestře, kteří zde žiji se svými rodinami. Vyrazili jsme už v pátek večer z Prahy. První večer jsme se sešli všichni u bratra Káji, kde jsme i celý víkend bydleli. Bylo to moc příjemné a zábavné. Druhý den jsme se prošli do místního pivovaru Kocour, kde jsme si dali pivo, které bylo vynikající. Konal se tu zrovna i pivní festival, takže to tam vcelku žilo. Odpoledne jsme šli ke Kájově sestře, která slavila narozeniny, takže jsme ji popřáli a večer to oslavili na bowlingu. Všichni jsme si to užili a pořádně se zasmáli. Bylo to moc krásné, jsem vděčný, že jsem mohl poznat velkou část Kájovy rodiny a těším se, až tam někdy zase vyrazíme.

Každý den může znamenat nový začátek, vždy můžete začít nanovo. A každý tento den je potřeba prožít naplno tělem i duší a užívat si ho.

Pár fotek z událostí výše zmíněných naleznete ZDE NA ODKAZU

Mějte se moc fajn.

P ;-)