Jdi na obsah Jdi na menu

Budoucnost je v rukou mladých

20. 2. 2018

ples-i.jpgPrvní únorový víkend jsem začal pátečním relaxem v saunovém světě, kde mají šest druhů saun. Strávil jsem tam tři hodiny a moc jsem si to užil. Z toho jsem si dopřál hodinu odpočinku a meditace v relaxační místnosti s okurkovou limonádou k tomu. Návštěvu jsem zakončil saunovým ceremoniálem v herbal sauně, kde se konala medová ceremonie. Každý jsme dostali do dlaně velkou lžíci medu a tu jsme si rozetřeli po těle. Bylo to moc příjemné, a hlavně uvolňující, což jsem pro sebe již dlouho potřeboval.

V sobotu na mě čekal již tradiční běžecký závod Lívancového běhu. Počasí bylo úžasné a hrálo do karet, svítilo sluníčko a vůbec nemrzlo. Po maximálním odpočinku svalů v sauně se mi závod vyvedl, jelikož mě nic nebolelo. Na cílové rovince jsem už pomalu nemohl, ale okolní lidé, kteří povzbuzovali všechny běžce, mi dávali naději, že to doběhnu. Tradičně jsem si po doběhnutí vyzvedl lívanec a teplý zázvorový čaj. 

Sobotní program tím ale nekončil, protože mě čekal maturitní ples. Ne můj, ale bratrance mé nejlepší kamarádky. Konečně jsem znovu mohl oprášit můj společenský oblek z bratrovy svatby, kterou měl v létě. Jarmilka mě vyzvedla odpoledne v Praze a jeli jsme k ní domů. Byl jsem přivítán odpolední kávou a sladkým dezertem k tomu. K večeru jsme se pomalu připravovali na slavnostní večer. Moc jsem se rozesmál, když pro nás dorazil odvoz. Přijel pro nás Jarmilky brácha se svou ženou úplně novým autem. Připadali jsme si jak hvězdný pár, ještě chyběl červený koberec. Poté jsme mířili směr Litoměřice, kde se ples konal. Nejvíce mě zaujalo téma večera, který byl zaměřen na sociální síť Instagram. Zajímalo mě, jak se s tím studenti poperou. Po příjezdu jsme ihned vkročili do kulturního centra, sundali kabáty, našli náš stůl a vyčkávali na zahájení plesu. Velmi mě překvapilo, že třída krásně vyšla do páru chlapec a dívka. Takže měli krásnou taneční promenádu jako předtančení. Studenti uvedli, že dnešní doba je založena na sociálních sítích, a proto téma plesu byl Instagram, které využili i jako reklamu na svůj ples. Poté každý student měl svou hvězdnou chvíli na červeném koberci za pochodu své oblíbené hudby a odnášel si šerpu s květinou. Následoval tanec studentů s učiteli a poté si studenti zatančili i se svými rodiči. Bylo milé sledovat, jak si to užívají a jsou všichni šťastní. Pak jsme si konečně mohli zatancovat i my ostatní. Mezitím přišla na řadu tombola, kde jsem také něco vyhrál. Pomalu jsme očekávali půlnoc a s ní taneční půlnoční překvapení. Byli úchvatní, bylo vidět, že se na to pilně připravovali, protože převleky kostýmů mezi tanečními bloky trvaly někdy pouhých deset vteřin. Zazněly i nejrůznější popové hity, jak české, tak zahraniční. Poslední píseň byla z filmu Hříšný tanec, a to všechny naprosto dostalo. Poté jsme si s Jarmilkou ještě zatančili a jelo se domů. Ples se mi moc líbil a jsem velmi vděčný za to, že jsem tam mohl být. Moc se mi líbila třída, čítající kolem 30 studentů, která se spojila a vytvořila velmi krásný a nároční program. Muselo je to stát hodně práce a úsilí. Už jen to, že to takhle skvěle zvládli je znamení, že jsou připraveni pro další cestu životem a že z nich vyrostou správní a zodpovědní lidé. A proto si myslím, že v mladých lidech je budoucnost. A starší generace by si z toho měla brát příklad. Protože někdy může být mladá a vnímavá krev opravdu moudrá.

Víkend jsem zakončil s mými dobrými přáteli, kteří prodávali vlastnoručně vyrobené perníčky na masopustu ve Ctěnicích. Miluji jejich výrobky a o to víc ještě jejich koláčky z perníkového těsta. Také mi předali opožděný vánoční dárek. Dostal jsem irský diář, kde jsou také fotky známých míst z celého Irska. Moc mě dárek potěšil a zahřál u srdce. Poté jsme jeli na kávu a mile si povídali a plánovali, kdy se znovu potkáme.

Tento víkend mi určitě zůstane v paměti na dlouho. Dalo mi to nadhled, že pokud otevřeme své oči a nasloucháme mladým, je to určité znamení pro nás samotné. Proto naslouchejme a mějte i mladší přátelé, protože vám to může ovlivnit život pozitivním směrem.

Fotky k článku naleznete ZDE NA ODKAZU

Mějte se moc fajn.

P ;-)